Hlavní navigace

Google vydal kancelářský balíček Quickoffice zdarma pro iPad. Má to ale háček

20. 12. 2012

Sdílet

Zdroj: Redakce

V létě nám dal Google naději, že nákupem společnosti Quickoffice, která vyvíjí stejnojmenný software pro tvorbu dokumentů, budeme jednou pohodlně upravovat kancelářskou práci i na mobilech a tabletech. Mobilní verze Google Docs (Drive) za nic nestojí, jsou spíše jednoduchou čtečkou.

Quickoffice pro iPad je nyní zdarma pro uživatele Google Apps
Quickoffice pro iPad je nyní zdarma pro uživatele Google Apps

Quickoffice je jiná liga. Vyvíjí docela robustní řešení pro Android, iOS a Symbian, aplikace je nainstalována na 300 milionech zařízení ve 180 zemích světa. Jenže je placená. Obvyklou strategií Googlu je něco koupit, předělat a vydat zdarma.

U Quickoffice byl postup jiný. Google prakticky nic nezměnil a aplikaci vydal zdarma jen pro uživatele Google Apps for Business, ostatní musí nadále platit. Navíc opět upřednostnil Apple, resp. iPad (App Store). Bezplatný balíček pro iPhony a Android vyjde až později. Větších inovací bychom se každopádně měli dočkat až v roce 2013.

 

Nákup Quickoffice měl mimochodem jeden pozitivní efekt. Google vylepšil import textových dokumentů, tabulek a prezentací z MS Office do interního formátu v Google Docs.

Zdroj: Google