Hlavní navigace

Google vydal malou příručku, jak se (ne)chovat s brýlemi Glass

19. 2. 2014

Sdílet

Zdroj: Redakce

Firma z Mountain View reaguje na parodická videa a skandály spojené s chytrými brýlemi Glass. Pro ty, kteří se s brýlemi chovají nevhodně, se vžila nadávka glasshole. I na ně vzpomíná příručka, jak se s Glass chovat na veřejnosti. Není to žádná závazná etiketa, jen pár bodů, jak ochránit brýle i svou pověst.

Styl Thin

Google doporučuje, aby majitelé Glass poznávali svět kolem sebe a využívali hlasových příkazů ve chvílí, kdy nemají volné ruce. Není vhodné bez svolení natáčet ostatní lidi. Každý by měl používat zámek displeje, který v případě ztráty brýlí zamezí, aby se nálezce (zloděj) dostal datům cizím. A nakonec je také vhodné, aby majitel brýlí poskytoval zpětnou vazbu, aby se z ní Google mohl poučit.

MMF24

 

Co naopak Google nedoporučuje, je používání brýlí v náročných sportech, kde jim hrozí zničení. Každý musí použít zdravý rozum, pro vodní lyžování ani jízdě na býkovi nejsou brýle vhodné. Glass se také hodí jen pro rychlou kontrolu nebo záznam informací, nikoliv celodenní používání. Na to je lepší mobil. Každý také musí očekávat zvýšenou pozornost kolemjdoucích, takže musí trpělivě vysvětlovat, o co jde, případně brýle před zvědavci schovat. Pro Glass také platí stejná pravidla jako pro mobily. Kde nejsou povoleny, tam nesmíte ani s brýlemi.