Hlavní navigace

Google+ vylepší telefonní čísla. Pokud zavoláte někomu cizímu, uvidí vaše jméno

7. 11. 2013

Sdílet

Zdroj: Redakce

Když Google spolu s Nexusem 5 představil nový Android 4.4 KitKat, jednou z velkých novinek byla telefonní aplikace, která se uměla spojit s externími adresáři z Google Apps nebo Míst. Kdyby vám zavolal někdo, jehož číslo nemáte, Android zjistí, jestli dané číslo nepatří nějakému veřejnému podniku nebo osobě z vašeho firemního adresáře.

Nové vyhledávání kontaktů v Androidu 4.4
Nové vyhledávání kontaktů v Androidu 4.4

Během příštího roku přibude ještě třetí adresář – Google+. Sociální síť Googlu se tak stane obdobou Zlatých stránek. Pokud zavoláte na cizí (neuložené) číslo nebo ono naopak vytočí vás, zobrazí se u něj jméno a profilová fotka uživatele z Googlu+.

Jde o dobrovolnou funkci. Každý uživatel, který chce být takto dohledatelný, musí mít v profilu ověřené číslo a zároveň musí tuto možnost povolit v tomto nastavení. Google poněkud přidrzle předpokládá, že je to vítaná novinka, a tak ji ve výchozím stavu opravdu povolil.

 

V nápovědě se nicméně dozvíte, že povolením zobrazení čísla nedojde k jeho automatickému zveřejnění ve vašem profilu. To zůstane nadále skryté, pokud chcete. Nastavení ovlivní pouze to, pokud vy sami někomu zavoláte nebo on zavolá vám. Druhá strana tedy musí znát vaše telefonní číslo. Není to tak, že si vyhledá váš profil, aby vám pak mohla volat i na mobil.

Zdroj: +Attila Bodis

Byl pro vás článek přínosný?