Hlavní navigace

Google začne prodávat internetové domény. Zatím ale jen na pozvánku

24. 6. 2014

Sdílet

Zdroj: Redakce

Google bude registrátorem domén. Je překvapivé, že k tomu největší internetová firma světa přistoupila až dnes. Podle jejích zástupců ale není pozdě. Dle interních výzkumů prý až 55 % malých podniků nemá vlastní webovky. Navíc se kromě tradičních národních a generických domén jako .com, .org., net., .eu apod. začnou rozšiřovat nové, takže vypukne další horečka. Ostatně samotný Google jich chce více než stovku.

Google se stal registrátorem domén
Google se stal registrátorem domén

Registrace zatím běží v testovacím stádiu a je pouze na pozvánky, vyžádat si ji můžete zde. Google se stará pouze o správu adresy, nikoliv hosting nebo tvorbu webu, přestože k tomu nástroje a služby má. Teoreticky by mohl spolu s doménou nabízet i Google Apps apod. Nic z toho ale nedělá a zatím se spoléhá na partnery, kteří hosting a webovky řeší za něj. Mezi ně patří Shopify, Squarespace, Weebly nebo Wix. Prodávat bude domény se všemi koncovkami, na které si vzpomenete (včetně těch nových).

 

Zatím toho mnoho nevíme. Infoweb Google Domain skloňuje několik funkcí jako privátní domény (nebudou vidět osobní údaje o držiteli) bez příplatku nebo až 100 subdomén. Každý si bude moci nastavit přesměrování e-mailu i adresy. Chybět nebude ani pokročilé nastavení, telefonická a e-mailová podpora a jiné služby nebo vychytávky.

via Google+ Your Business

Byl pro vás článek přínosný?