Hlavní navigace

Google založil firmu Calico. Bojuje proti stárnutí a souvisejícím nemocem

19. 9. 2013

Sdílet

Zdroj: Redakce

Google včera oznámil, že založil novou společnost Calico. Bude se zabývat zdravím, především chce studovat a bránit procesu stárnutí a nemocem s tím souvisejícím. Ředitelem společnosti se stane Arthur Levinson, bývalý šéf Genentechu, jenž se zabýval výzkumem genů. K bývalé i této nové práci má dobrou kvalifikaci, získal doktorát z biochemie na univerzitě v Princetonu. Levinson nadále zůstane předsedou představenstva Genentechu, stejnou funkci vykonává i v Applu.

Arthur Levinson
Arthur Levinson (foto: Genentech) 

Art já jsme nadšení ohledně boji proti stárnutí a chorobám. Tyto otázky se dotýkají nás všech – od snížené pohyblivosti a duševní bystrosti, které přicházejí s věkem, až po život ohrožující onemocnění, které jsou velkým fyzickým i emocionálním vypětím pro jednotlivce i rodiny. A i když je to sázka v dlouhodobém horizontu, věříme, že můžeme dělat dobré pokroky v přiměřených časových rámcích, když budeme pracovat na správných cílech s těmi správnými lidmi,říká Larry Page, výkonný ředitel Googlu.

Podle něj také nemáme být překvapení, když Google investuje do podobných aktivit. Sice jsou hodně mimo hlavní byznys firmy (internet a reklama), ale investice jsou také mnohem menší než v případě vlastních klíčových produktů.

 

Zdroj: Google