Hlavní navigace

Google zaznamenává všechna místa, kde jste byli. Nově si je můžete přehledně prohlédnout

24. 7. 2015

Sdílet

Zdroj: Redakce

Kdo v kapse nosí telefon s Androidem, toho Google sleduje, ať jde kamkoliv. Není to tak hrozné, jak to zní. Funkci můžete i vypnout, byť Google tvrdí, že je standardně vypnutá a naopak si ji můžete zapnout. Tak či onak, mrkněte do Nastavení | Poloha | Historie polohy Google a tam sledování nastavte dle svého uvážení.

Pokud se sledovat necháte, můžete nově a přehledně zkontrolovat všechna místa, kde jste dříve byli. Funkce Your Timeline (Časová přímka) funguje na webu a v androidí aplikaci Google Mapy. Služba na mapě ukazuje body (kde jste se zastavili) a spojnice (kudy jste se tam dostali).

 

U jednotlivých míst ukazuje i popisky, adresy, případně i fotky, pokud jste ten den mačkali spoušť. V přehledu si můžete kontrolovat jednotlivé dny, ale také celé měsíce nebo roky. Oblíbená místa lze pojmenovat. Kromě domova a práce tam můžete vložit další pojmenování (např. chata, Petrův dům apod.). Záznamy z jednotlivých dnů je možné smazat, odstranit lze najednou i celou historii. Je důležité podotknout, že data jsou soukromá. Vidíte je pouze vy, Google a NSA.

Google Your Timeline

Zdroj: Google