Hlavní navigace

Google zřejmě rozšíří svou digitální trafiku i o noviny. Ve čtvrtek chystá akci

21. 10. 2013

Sdílet

Zdroj: Redakce

Android Police se šťoural v dosud neuvedené aplikaci Play Store 4.4. V ní mimo jiné objevil novou část obsahového obchodu Google Play, která pojme také noviny. Dosud v ní Google prodával jen knihy a časopisy, ale nikoliv klasický tisk. Zatímco časopisy mají v obchodě fialovou sekci, noviny by měly získat žlutou.

Takhle vypadá plnohodnotný obchod Google Play, je dokonce v češtině
Takhle vypadá plnohodnotný obchod Google Play, je dokonce v češtině

Obojí ale bude dostupné v jedné aplikaci, která dostane název Newsstand, tak se mimochodem v originále jmenuje i obdobná trafika od Applu (v češtině Kiosek). Google nabídne zakoupení jednotlivých vydání, předplatné i zkušební období zdarma. Číst bude možné i bez připojení.

Česka se to nejspíš zatím netýká. Google už u nás prodává knihy, ale nikoliv periodika. Ta můžete získat jen coby aplikaci pro Android. Současná sekce Časopisy je ale něco jiného a navíc funguje na iOS i webu, nikoliv pouze Androidu.

 

Do skládanky zapadá i akce, kterou Google chystá na 24. října. Nejdříve se o tomto datu mluvilo v souvislosti s uvedením Nexusu 5 a Androidu 4.4. Tiskovka už ale v pozvánce odkazuje na Google Play. Akce proběhne v New Yorku, což je tradiční bašta všech novin. Vždyť dva nejčtenější americké plátky pochází z Velkého jablka: The Wall Street Journal a The New York Times.

Zdroj: Android Police