Hlavní navigace

Googlu se daří. Výrazně zvýšil tržby i zisk. Chystá nové Motoroly

19. 4. 2013

Sdílet

Zdroj: Redakce

Google před pár hodinami zveřejnil finanční výsledky za první čtvrtletí 2013. V něm utržil 13,97 miliardy amerických dolarů, o 31 % více než loni v tomto období. Analytici prý přesto čekali více. Zato zisk odhady převýšil. Internetová společnost skončila 3,35 miliardy dolarů v plusu, což znamená meziroční nárůst 16 %.

Samotný Google utržil 93 %, zbylých 7 % má na svědomí Motorola. Mobilní divize je však stále ztrátová, v minulém kvartálu prohospodařila 271 milionů dolarů. Šéf společnosti Larry Page ale zmiňuje, že Motorolu čeká vzrušující budoucnost. Naznačuje, že chystané produkty budou opravdu rychlé a dlouho vydrží. S podobnými útržky se často ozývá i druhý muž firmy Eric Schmidt.

 

Page zmiňuje také jiné klíčové momenty. Obsahové služby v rámci Google Play rozšiřuje do světa (ale pomalu), už má podepsány smlouvy se všemi hlavními filmovými studii i hudebními vydavateli. Stále vylepšují virtuálního asistenta Google Now, rozšiřují pokrytí optických sítí Fiber a pečují i o jiné produkty.

Google drží v hotovosti 50 miliard dolarů a zaměstnává 53 891 lidí na plný úvazek. Veškeré výsledky hospodaření najdete na oficiálních stránkách společnosti.