Hlavní navigace

Gordon Freeman míří na Android. Half-Life 2 právě vyšel pro Nvidii Shield

12. 5. 2014

Sdílet

Zdroj: Redakce

Aktualizováno (12. 5.): Nvidia spolu s Valve právě vydala Half-Life 2 pro konzoli Shield. Stejně jako dřívější Portal stojí 200 Kč. O dostupnosti na jiných zařízeních zatím tvůrci nechtějí mluvit.

Původní článek (9. 5.): Některé zahraniční redakce obdržely zelené páčidlo s logem konzole Shield, hry Half-Life 2 a hláškou „Co by dělal Gordon?“. Je to jasný vzkaz, že je na cestě port legendární hry pro Android. Studio Valve už exkluzivně pro Shield vydalo logickou hříčku Portal. HL2 běží na stejném Source enginu, takže převod na novou platformu nebude problém.

Páčidlo Gordona Freemana oznamuje chystané vydání Half-Life 2 pro Shield
Páčidlo Gordona Freemana oznamuje chystané vydání Half-Life 2 pro Shield

Nic víc bohužel nevíme, žádná data ani jiné podrobnosti. Hra vyšla 16. listopadu 2004, je tedy možné, že znovuuvedení Valve chystá na desáté výročí. Stejně tak nevíme, jestli se oznámení týká pouze původního dílu nebo i první a druhé epizody. Či jestli Valve předělá i další své pecky jako Counter-Strike, Day of Defeat, Team Fortress 2, Left 4 Dead 1/2 nebo Dota 2.

A rozhodně by bylo fajn, kdyby ony hry včetně Portal vyšly i mimo konzoli Shield, která se u nás oficiálně neprodává. Snad tedy exkluzivita pro Nvidii nebude trvat dlouho. Kéž Valve zůstaly i síly na třetí epizodu či plnohodnotný třetí díl. :-)

KL24

 

Zdroj: Android Central, Android Police

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku