Hlavní navigace

Gorila Mobil umírá. Už nepřijímá nové zákazníky, pro ty staré se zatím nic nemění

3. 12. 2014

Sdílet

Zdroj: Redakce

Gorila dotančila. Originální virtuál, který cílil na mladé, během půl roku nasbíral 50 000 uživatelů. Jenže pak Gorilu Mobil pohltil její mateřský operátor O2 a začalo se škrtat. Firma nejdříve zrušila paušál s tím, že zachová alespoň předplacené služby.

Gorila Mobil nekončí - vzhledem k nízkému zájmu o tarify Gorily jsme se ale rozhodli, že služby Gorila Mobilu už budeme poskytovat pouze formou předplacené karty. Zákazníci s gorilím tarifem tak mohou přejít na předplacenou kartu Gorila Mobil (má zcela stejné podmínky jako tarif, jen jiný způsob placení). V případě, že zákazníkovi více vyhovuje paušální placení, může si vybrat jeden z O2 Free tarifů,“ řekl tehdy pro Cnews Ctibor Jappel, tiskový mluvčí O2.

 

CS24

Možný konec v létě vyvrátila i samotná Gorila. „Rozhodně nebylo a není účel koupit Gorilu a nechat jí chcípnout. Možná tomu nebudete věřit, ale v tý naší banánový republice chtěj (a používaj) lidi hlavně předplacený karty. Takže to není o žádný likvidaci, jen se prostě přizpůsobujem našim zákazníkům,“ píše svou tradiční formou Gorila na oficiální facebookové stránce.

Od prosince ale O2 zařízlo i tuto možnost. Web Gorily ještě běží, ale už si nelze objednat novou kartu. Tedy lze, ale pouze předplacenku přímo od O2 za méně výhodných podmínek. Pro stávající zákazníky se zatím nic nemění a mohou služby využívat podle původního ceníku. Je ale otázkou, kdy si O2 vynutí přechod na předplacenky nebo tarify Free.