Hlavní navigace

Odpověď na názor

Odpovídáte na názor k článku GPU Intelu: první generace má udělat „bang“, druhá porazit Nvidii. Utváří se až z 4 čipů. Názory mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé.

  • Tento text je již více než dva měsíce starý. Chcete-li na něj reagovat v diskusi, pravděpodobně vám již nikdo neodpoví.
  • 9. 4. 2018 17:56

    JirkaK

    No až se to zdá logické, tak naopak to bude stát více výkonu. Jednak ty karty se musí synchronizovat, nespočítají ten obraz stejně rychle, jednak se to trošku liší a hlavně každá může mít jiné provozní vlastnosti či aktuální stav bude jiný (templota, takty,,,), je tu vyšší spotřeba, vyšší datové toky po PCI-e - je třeba krmit dvě karty, atd. atd...

    Naopak řešení pro VR je v jedné GPU, za prvné, geometrii scény stačí pro obě oči spočítat jen jednou. Simultaneous Multi-Projection umí více projekčních bodů a s pomocí Single Pass Stereo tak provede Vertexy jen jednou a k tomu se dá ještě aplikovat Lens Matched Shading... v hypotetickém best scénáři se dostaneme téměř na dvojnásobek výkonu oproti kartě bez podpory SMP. Tzn cca tam, kde dvě karty.