Hlavní navigace

Odpověď na názor

Odpovídáte na názor k článku Intel ukázal highendové GPU Xe HP: „jeden z největších čipů“, provedení do socketu LGA. Názory mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé.

  • Tento text je již více než dva měsíce starý. Chcete-li na něj reagovat v diskusi, pravděpodobně vám již nikdo neodpoví.
  • 4. 5. 2020 20:27

    Radek Holeček

    Milý tynyte. Naučte se číst. To, že pindáte jsem vám napsal na vaše prohlášení, že Xe grafiku nebude mít soudobá integrovaná grafika v APU žádný problém překonat. Tohle prohlášení jste si vycucal z prstu a nepodložil ho vůbec ničím. Jediný odkaz, který jste uvedl, ukazuje pravý opak, tedy, že ta grafika překonána byla.
    Já jsem ovšem vážil slova a netvrdil jsem, že ta integrovaná grafika Xe je rychlejší, psal jsem, že bude na cca stejné úrovni, jako grafika v Renoiru, protože pár procent z jednoho benchmarku samozřejmě nic neznamená.
    Jinak to vaše mixování CPU a GPU části bude v rámci jednoho benchmarku konstantní. Prostě je tam nějaký CPU kód, který dokolečka volá nějaké GPU funkce. Když zvýšíte výkon CPU a snížíte výkon GPU, tak samozřejmě výrazně klesne výsledné skóre (tolik teorie). Ovšem jelikož při benchmarku běží typicky jen ten benchmark, tak nastane to, že ta CPU část stejně čeká na tu odpověď od GPU a tedy nic nedělá (a moc nežere) a na GPU tedy zbývá více energie, pomocí které může zvednout svůj výkon. Na opačné straně bude nějaký minimální výkon CPU, pod který už by začalo klesat výsledné skóre, protože by CPU nebylo schopno zásobovat GPU daty.
    Vy si myslíte, že chudáček Renoir nedosáhl takového výsledku, protože jeho CPU bylo vytíženo více, než CPU toho Tiger Lake. Ale to je technicky nemožné. To CPU musí zásobovat GPU daty. A čím víc dat GPU zpracuje, tím víc dat musí CPU dodat. Tedy, jestliže byl výsledek Tiger Lake lepší, znamená to, že jeho CPU vykonalo více práce (zpracovalo více instrukcí) ne naopak.