Hlavní navigace

Grafika jak z 90. let. Takhle vypadá „český Shrek“ (video)

14. 8. 2018

Sdílet

Zdroj: Redakce

Do kin se chystá nový 3D animovaný film Bubeník a princezna. Vznikl v česko-britské koprodukci, stojí za ním mladá společnost Angels Pictures a podle neověřených informací z IMDB má rozpočet 82 milionů korun.

Na YouTubu se už objevil první teaser lákající na pohádku inspirovanou bratry Grimmovými, ve které bude jednu z postav mluvit Karel Gott. Premiéra prý bude brzy, někdy v zimě. No a takhle to vypadá.

Jako amatérské cvičení v Blenderu dobré, ale jako film s ambicemi startovat po celém světě? Grafika a animace připomínají cut scény z her prvního PlayStationu. Mnohem propracovanější videa vznikají na dnešních herních enginech fungujících v reálném čase (vygooglete si nějaká machinima založená na GTA V). Nehledě na to, že teaser nemá hlavu ani patu a že v hlavním úkolu, tj. nalákat na zhlédnutí, naprosto selhává.

Že je to celé jen vtip? Možná. Produkční společnost Angels Pictures ale opravdu existuje, byla založena 10. listopadu 2017 v Londýně. Režisér Alex Pieter rovněž není falešný. Coby herec má za sebou pár štěků v pěti filmech a před pěti lety natočil hraný kraťas Heartmen…

KL24

… který vypadá podobně amatérsky a také v něm slyšíme voiceover Pavla Rímského, dvorního dabéra Sylvestera Stalloneho, Morgana Freemana nebo Tommyho Lee Jonese. Jeho hlas je také to jediné, co lze na ukázce pochválit. Tedy spolu se záměrem, že 4 % ze vstupného chtějí tvůrci věnovat na pomoc dětem.

PS: Unie filmových distributorů nemá v harmonogramu premiéru snímku. Ze Státního fondu kinematografie tvůrci nezískali ani korunu. Pokud tedy film opravdu vzniká a stojí 80+ milionů, veřejné peníze se v něm neutopí.

Byl pro vás článek přínosný?