Hlavní navigace

Odpověď na názor

Odpovídáte na názor k článku Grafiky Intel Arc nepodporují všechny základní desky a procesory. Vyžadují PCIe Resizable BAR. Názory mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé.

  • Tento text je již více než dva měsíce starý. Chcete-li na něj reagovat v diskusi, pravděpodobně vám již nikdo neodpoví.
  • 18. 6. 2022 11:50

    83427

    Nechci nějak Intel bránit, ale bylo jasný, že při tom, jaký má konkurence náskok, nemůže být jejich první generace karet na trhu konkurenceschopná. I v procesorech kde mají roky praxi jaksi zaspali a AMD dokáži konkurovat jen za cenu ohromné spotřeby (240W u desktopového procesoru je fakt ohromná spotřeba). Navíc neustálým odkládáním svých produktů tento náskok ještě zvyšují. Kdysi se psalo o tom, že by intel karty vydal nějak na přelomu 2021 a 2022. To by bývalo bylo skvělé načasování. Karty byly nedostatkové, předražené a na těžbu by ty Intely mohly být více konkurenceschopné než na hry. Jenže přišel jeden odsun, druhý odsun a teď vzhledem k situaci na trhu s grafickými kartami je možné, že intel zůstane jen u prodejů v číne, což by ve výsledku asi ani nikoho nemrzelo.