Hlavní navigace

Grandiózní HTPC od SilverStone

16. 3. 2011

Sdílet

Zdroj: Redakce

Vyhlášený výrobce kvalitních počítačových skříní SilverStone představil nový model HTPC skříně Grandia GD06. Sám o něm tvrdí, že se stane vzorem, se kterým budou srovnávány modely ostatních výrobců.

Šasi je vyrobeno z 0,8mm SECC plechu. Čelní dvířka jsou z poté z hliníku a plastových doplňků. Exteriér skříně je vyveden v černé barvě, zatímco vnitřek je bílý. Skříň podporuje základní desky formátů Micro ATX, Mini-DTX a Mini-ITX.

Pro 3,5" pevné disky jsou připraveny celkem čtyři pozice a jedna pozice je připravena pro 2,5" disk. Navíc do jedné z větších pozice lze osadit druhý 2,5" disk, takže pokud si potrpíte na ticho je, skříň pro SSD disky připravena. Navíc dvě ze čtyř 3,5" pozic jsou přístupné z čelního panelu, což umožňuje rychlou instalaci pevného disku. Na čelním panelu je se nachází také jedna externí pozice pro 5,25" mechaniku.

O důkladné chlazení se starají celkem tři 12cm ventilátory s 1200 otáčkami za minutu a hlučností 20 dBA. Jeden se nachází na levé straně a zbývající dva na pravé. Bohužel všechny plní funkci nasávání chladného vzduchu do skříně. Mnohem zajímavější by bylo, kdyby na jedné straně odváděly horký vzduch ven, tím by totiž ve skříni zavládl pořádný průvan. Dále se ještě v zadním panelu nacházejí dvě neosazené pozice pro 80mm ventilátory.

Díky svým úctyhodným rozměrům 440 × 150 × 340 mm se do skříně vlezou rozšiřující karty s délkou až 27 cm. Na čelním panelu se nachází také I/O panel se dvěma konektory USB 3.0 a audio porty. Skříň bez osazených komponent váží 5,6 kg. V zahraničních obchodech bude dostupná od 18. března.

CS24

Přečtěte si také recenzi stávajícího modelu GD04:
SilverStone Grandia: dobrý základ pro levné HTPC

Zdroj: SilverStone, TechPowerUp.com