Hlavní navigace

„Ground Zero pod útokem,“ psaly NBC News

12. 9. 2011

Sdílet

Zdroj: Redakce

V pátek 9. září 2011 se partička hackerů rozhodla využít napjaté nálady amerického obyvatelstva před 10. výročím útoků z 11. září 2001. The Script Kiddies, jak si skupina říká (zároveň označení pro nezkušeného hackera užívajícího předem napsaných skriptů), nabourala účet zpravodajské stanice NBC News na Twitteru a zhruba deset minut ho měla pod kontrolou.

NBC News

Za tu dobu si celkem 120 000 lidí, jež tvoří followery stanice na této sociální síti, mohlo přečíst několik zpráv o útoku na Ground Zero čili místo, kde stál do onoho osudného 11. září 2001 komplex Světového obchodního centra (WTC). Psalo se o únosech letadel a jejich následných haváriích. Následně hackeři oznámili, že šlo jen o hoax a NBC News svůj účet ihned poté zablokovala.

The Script Kiddies vznikli odštěpením od známé hackerské skupiny Anonymous a s hackováním mediálních účtů na Twitteru mají již své zkušenosti - v červnu vydali jménem Fox News zprávu o zavraždění amerického prezidenta Baracka Obamy. Tehdy měl schytat dva výstřely.

Fox News

Nakolik jsou podobné akce podařeným vtipem a nakolik nemístným šířením poplašné zprávy, to už necháme na vás.

Zdroj: itworld.com