Hlavní navigace

GTS pod jednou střechou s T-Mobilem? O firmu už má zájem jen Deutche Telekom

Sdílet

Zdroj: Redakce

Před měsícem jsme psali, že se do akvizice GTS Central Europe možná zapojí i Kellnerova PPF spolu s Polskou Netií. Deník TMT Finance ale s odvoláním na své zdroje tvrdí, že posledním zbývajícím zájemcem o středoevropského operátora je německá společnost Deutsche Telekom. Netia i PPF prý ztratily zájem.

 

Group Menatep Limited, současný majitel GTS, by za firmu měl inkasovat okolo 450–500 milionů eur. Deutsche Telekom už mimochodem vlastní také český T-Mobile. Pokud by pohltil i GTS, mohlo by to ovlivnit trh s mobilními virtuálními operátory. Většina z těch českých totiž využívá velkoobchodní nabídky GTS, která provozuje vlastní služby nad sítí T-Mobilu. V tuto chvíli je však předčasné mluvit o tom, jestli dojde ke zlevnění, případně zdražení. Možné jsou oba scénáře.

Český mobilní servis je ale pouze malou porcí toho, co GTS nabízí. Společnost totiž mimo Česka působí i na Slovensku, v Maďarsku, Rumunsku a Polsku. Vybudovala 26 000 km optických spojů, má 14 datacenter, připojila 38 000 firem nebo úřadů a poskytuje všechny myslitelné hlasové, datové a internetové služby.

Zdroj: TMT Finance