Hlavní navigace

Hacker přišel na to, že úpravou registru lze vynutit nové aktualizace pro Windows XP

27. 5. 2014

Sdílet

Zdroj: Redakce

Od ukončení podpory Windows XP uplynul více než měsíc a jeden hacker už přišel na to, jak období sucha překlenout. Microsoft stále vyrábí a běžnou cestou distribuuje aktualizace pro Windows Embedded POSReady 2009. Úprava v registru pak z běžných Ikspéček na oko učiní zmíněný operační systém, jenž se stále těší podpoře.

Tip: Microsoft vyměknul a díru zalepil i v Internet Exploreru pro Windows XP

Standardní Windows XP ve výsledku stále přijímají bezpečnostní a jiné aktualizace. Obelhání systému Windows Update je jednoduché. Pokud Microsoftu tuto cestu nezablokuje, zajistí si uživatelé dalších pět let záplat. Operační systém Windows Embedded POSReady 2009 je postaven na Windows XP SP3.

Záplaty budou se spotřebitelkou edicí Ikspéček kompatibilní na teoretické rovině. Microsoft v oficiálním vyjádření pro ZDNet varuje, že by aktualizace mohly způsobit problémy. Kompatibilitu s Windows XP už zkrátka nikdo netestuje, takže se dříve či později může objevit problém při aplikaci záplat učených pro Windows Embedded POSReady 2009.

 

CS24

Jak si ZDNet ověřil, některé z nabízených aktualizací pro provedení hacku registru jsou určené pro Windows Server 2003. Zmíněný návod je platný pro 32bitovou edici, byť existuje komplikovaná cesta k vynucení aktualizací také u 64bitových Ikspéček. Pokud ale chcete být opravdu v bezpečí, raději přejděte na Windows 7 nebo Windows 8.1.

Zdroj: BetaNews via ZDNet