Hlavní navigace

Vyzkoušejte simulátor hackování. Netradiční hra Hacknet je teď zdarma

25. 5. 2018

Sdílet

Zdroj: Redakce

Až do soboty 26. 5. 2018 v 19:00 si můžete na Humble Bundlu bezplatně stáhnout hru Hacknet. Simulátor hackování z roku 2015 je dostupný v edici Deluxe (běžně stojí 15 eur) spolu se soundtrackem. Hra je bez DRM a funguje na Windows, OS X i Linuxu.

O co jde? Hacker, který si říká Bit, vytvořil nejpokročilejší systém pro pronikání do cizích počítačů a sítí. Jenže záhadně zemřel, a protože se k Hacknetu už 14 dní nepřipojil, spustilo se ochranné protiopatření. Vybranému uživateli byly zaslány instrukce, jak se systémem pracovat. Tím uživatelem jste pochopitelně vy. Budete muset sbírat drobky a zjistit, co se stalo s Bitem, a přitom také chránit Hacknet, aby se jej nezmocnila zlá korporace.

KL24

Hackování ve hře opravdu probíhá formou zadávání textových příkazů, ne mačkáním jednoho tlačítka jako ve Watch Dogs. Budete se nabourávat do počítačů, stahovat tamní soubory či maily a učit se nové příkazy, abyste získávali čím dál více informací a kontroly. Je to samozřejmě jen hra, takže operace jsou zjednodušené a i začátečník se obejde bez znalosti Unixu a síťových protokolů.

Hacknet získal několik ocenění nebo nominací na indie hru roku. Na Metacritic má průměrné hodnocení 82 % a na Steamu získala 93 % kladných hodnocení.

Byl pro vás článek přínosný?