Hlavní navigace

Half-Life: Singularity Collapse – další parádní film podle slavné hry (video)

15. 7. 2011

Sdílet

Zdroj: Redakce

Pamatujete na Beyond Black Mesa? Herní série Half-Life stále inspiruje další filmaře, kteří dennodenně pracují na krátkometrážních snímcích ze světa jejich idolu. Další povedeným dílem je Singularity Collapse. Osmiminutový klip má všechny parametry hodné Half-Lifu (především druhého dílu): rebely, jednotky Combine, buginu, povědomé zvuky a možná i Gordona Freemana a toho chlápka v modrém (G-Man).

" frameborder="0" height="349" width="560">

O pozadí vzniku toho moc nevíme. Něco málo vyštourali na LambdaGeneration, prý na tom tvůrci dělali rok a rozpočet činil pouhých 1000 dolarů (a stovky nezaplacených člověkohodin).

Singularity Collapse moc pěkně kombinuje záznam z kamery a CGI rendery přímo z enginu hry. Někdy je levná digitální kamera a odfláknutý post-processing znát hodně, jindy je problém vůbec určit, jestli je obraz reálný, nebo ne. Celkově ale vypadá působivě.

O příběhu snad u krátkometrážního filmu mluvit nemůžeme. Prostě zachycuje menší kapitolu nějaké vymyšlené linie. Téměř se zde nemluví, někdy ani nevíte, co se vlastně děje. Ale těch osm minut se na to příjemně kouká, což je důležité. Líbí?

via @Igor_Stanek,

Autor článku