Hlavní navigace

Odpověď na názor

Odpovídáte na názor k článku Procesory Intel Ice Lake možná mají hardwarovou chybu, pády a restarty u MacBooků. Názory mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé.

  • Tento text je již více než dva měsíce starý. Chcete-li na něj reagovat v diskusi, pravděpodobně vám již nikdo neodpoví.
  • 18. 6. 2020 16:07

    Jan Olšan (neregistrovaný)

    Errata jako tohle se objevují pořád. Nejde to brát tak, že když se provalí bug, je to známka toho, že je něco ve firmě špatně.
    Dnešní CPU jich při vydání mají přes 100, většina se jich neopraví, ale naštěstí jsou velmi, velmi vzácné (čímž se myslí, že nastanou za komplikovaných okolností). Pokud to fakt shazuje programy nebo OS/počítač, tak se v mikrokódu nebo BIOSu udělá workaround.

    Tohle pravděpodobně nebude žádný zásadní problém. V posledních letech se akorát častěji na problémy, které vedou k pádům, přijde až po vydání, ale to může být prostě tím, že jsou ta jádra mnohem mnohem komplexnější a prostě se nedá všechno nasimulovat a podchytit testy před vydáním. Samozřejmě, selhání při testování se taky můžou stát (to byl asi případ toho RdRandu u AMD Ryzenů 3000)..