Hlavní navigace

HBO Max vypouští z názvu značku HBO. Po spojení s Discovery se změní na Max

13. 4. 2023

Sdílet

Zdroj: WarnerMedia
HBO Max u nás před rokem nahradil stárnoucí HBO Go a nyní chystají Warneři další změnu nejen jména. Po sloučení se službou Discovery+ dojde k vypuštění značky HBO a přejmenování jen na Max.

Max nabídne katalog obou služeb, tedy HBO i Discovery. Spojí tak filmy a seriály s dokumenty. Majitelem je nově vzniklá společnost Warner Bros. Discovery a jako CEO byl jmenován David Zaslav. Ten se chlubí tvrzením, že služba nabídne velmi propracované doporučování obsahu a dodává, že streamovacích služeb je na trhu moc. A značka HBO u mladých již tolik netáhne.

Předplatitelé HBO Max budou automaticky převedeni na novou službu. V USA dojde ke změně již 23. května, V Česku si počkáme na začátek příštího roku. Jestli dojde ke změně ceny, u nás není zatím jasné, ceny v USA (kde ale mají trochu jiné tarify) však mírné navýšení postihlo.

Zdražení, nebo snížení kvality

Full HD bez reklam bude stát 16 dolarů a 4K pořídíte za 20 dolarů (430 Kč). Při zachování ceny tak došlo ke snížení rozlišení a počtu současného přehrávání ze 4 zařízení na 2. Za dvacet dolarů si v USA pořídíte i nejvyšší nabídku Netflixu se 4K, která v Česku stojí 319 Kč.

KL24

Lákadlem má být The Penguin, seriál o Harrym Potterovi, nový prequel Hry o trůny Knight of the Seven Kingdoms či nová řada True Detective.

Zdroj: WBD

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Šéfredaktor Cnews.cz, dříve editor Computeru. Nadšenec do notebooků a příznivce kompaktních smartphonů. Najdete mě na Twitteru nebo LinkedInu.