Hlavní navigace

HDMI kabel za 30 000 Kč? Seznamte se s firmou AudioQuest

Sdílet

Zdroj: Redakce

O společnosti AudioQuest možná slyšíte prvně, nevyrábí totiž produkty, které byste si běžně kupovali. Respektive je kupujete, jen trochu levněji. Americká firma se specializuje na audiofily s bezednými peněženkami, kterým nedělá problém připlatit si za kvalitu. Řada kabelů nazvaných Diamond je ale opravdu extrémní.

AudioQuest Diamond u nás prodává například obchod Luxusní elektronika. Za metrový HDMI 2.0 kabel si účtuje přes 33 000 Kč. USB A-B kabel, kterým se připojuje například tiskárna, stojí při 1,5metrové délce přes 21 000 Kč. Třímetrový HDMI už stojí skoro 60 000 Kč. Třímetrový digitální koaxiální kabel AudioQuest Wild Digital dokonce skoro 120 000 Kč. Obchod Hifi-Audio má v nabídce 1,5metrový ethernetový kabel Cat 7 za 36 000 Kč.

audioquest

MMF24

V čem tkví kouzlo Diamondu? AudioQuest používá celostříbrné nebo stříbrem potažené měděné vodiče, několikavrstvý karbonový systém na pohlcování šumu a jiné high-tech vychytávky.

U kabelů určených pro digitální signál nezáleží na kvalitě tak jako u analogu, avšak rozdíl mezi nejlevnějším a nejdražším kabelem může být znát. Horší vodiče nebo stínění mohou způsobit rozpad obrazu/zvuku nebo nebudou fungovat na delší vzdálenosti. Metrový kabel ale snad nikdo nemůže vyrobit tak špatně, aby by byl nepoužitelný. Jeden významný rozdíl by tu však přece jen byl. Levná čínská produkce na konektory netiskne šipky ukazující směr signálu!