Hlavní navigace

Heart of Darkness: pixeložravé stíny (nostalgie)

7. 8. 2012

Sdílet

Zdroj: Redakce

Hrajete za kluka, kterému při zatmění slunce „něco“ unese jeho psa Whiskeyho. Ve své vesmírné loďce se vydáte na záchrannou misi, během které havarujete a ocitáte se v podivném světě nekonečné temnoty, kde na vás útočí zhmotnělé stíny. Otravné černé potvory se vás pokouší sežrat, ale proti vaší plasmové pušce (běžná výbava školáka) odolné nejsou. Pušku vám sice první větší monstrum sežere a musíte si poradit bez ní, časem ji však dostanete zajímavým způsobem zpět.

Když vás některý ze stínů chytí a vy zareagujete rychle, můžete jej ještě prudkým škubnutím setřást. Ve hře je vůbec hodně herních animací, které zážitek ještě zpestřují. Temný pán ale plánoval unést vás, a když uvidí psa, zabitím jednoho ze svých Stínů vám trochu pomůže (už jich zbyde jen několik tisíc).

 

Hra je plná šplhání, skákání přes liány a plavání. Kvůli zpožděnému vydání má sice tak nízké rozlišení 320 × 240, že představuje spíše pixelart, ale i přes tuto vadu je Heart of Darkness velmi prudce hratelný. Nebudu vám dále prozrazovat příběh, zahrajte si jej teď hned. Já také nevydržel.

Heart of Darkness, vyrobil: Interplay, rok: 1998

Autor článku

Šéfredaktor Cnews.cz, dříve editor Computeru. Nadšenec do notebooků a příznivce kompaktních smartphonů. Najdete mě na Twitteru nebo LinkedInu.