Hlavní navigace

Názor k článku Heart of Gamers II Second Edition: Herní počítač pro náročné (recenze) od Makaan - Zdravím, sestavy navrhuji primárně osobně já za asistence...

  • 9. 11. 2016 12:53

    Makaan (neregistrovaný)

    Zdravím, sestavy navrhuji primárně osobně já za asistence mnoha schopných lidí. Dovolím si tak jednu věc upřesnit. Řada Heart of Gamers není a nikdy nebude herní PC pro masy.
    Cílem těchto sestav je svému majiteli nabídnout extrémní spolehlivost skrze svou prémiovou formu servisu-záruky. Je tak vhodná např. pro profesionálního streamera her - naoko běžný hráč, který si ale nemůže dovolit např. 20 denní výpadek, protože mu odejde grafická karta za 15 tisíc a šla na měsíční reklamaci. Tomuto člověku každým dnem výpadku utíkají zisky i subscribeři. HoG toto riziko eliminuje, jelikož má 5 let speciální záruky, jejíž hlavním esem je oprava problému (včetně odvozu a dovozu zpět) do MAX sedmi dní a to bez jakýchkoliv investic zákazníka.
    Když se tedy pokazí grafická karta GTX 1080, nebude čekat 20-30 dní a to ještě na nejistý výsledek stylu "reklamace odmítnuta, problém nenalezen" či "poškození zavinil zákazník, reklamace odmítnuta" .. prostě zvedne telefon, PC si odvezeme, problém na 100% vyřešíme i za cenu výměny karty za nový kus a PC pošleme zpět.

    Na první pohled to jsou pro někoho předražená PC s nemyslnou konfigurací, na ten druhý pohled jsou to ale velmi domyšlená PC, kde pravda, člověk si připlatí, ale pak má 5 let betonové jistoty, že tento PC bude fungovat. Ve skutečnosti tyto PC nejsou ani předražené, ani nesmyslné, pouze nejsou pro každého, jsou pro náročné lidi, kteří si nemohou dovolit nebo nechtějí riskovat výpadky. Něco si připlatí, ano, ale když se něco pokazí, včetně GPU za 20 tisíc, jde to prostě na nás a on do toho nedá ani korunu a ani nebude dlouho čekat. To je to, za co si připlácí.

    Design pak samozřejmě je otázkou názoru, zde je zvolen velmi jednoduchý účelný přístup. PC nemá za cíl být atrakcí, PC má za cíl být 5letou oporou a dříčem pro náročné.

    Samozřejmě 5 let záruky pak je spíše ve smyslu toho, že PC bude pokryto touto službou po celou dobu své aktivní životnosti, je jasné, že za 5 let už nebude pravděpodobně na špici. 5 let je prostě buffer bezstarostnosti.

    S pozdravem
    Hlobil Filip, HAL3000