Hlavní navigace

Názor k článku Heart of Gamers II Second Edition: Herní počítač pro náročné (recenze) od j.j.rydlo - Ok pokud to stavíte pro 24/7 provoz pak...

  • 10. 11. 2016 9:25

    j.j.rydlo (neregistrovaný)

    Ok pokud to stavíte pro 24/7 provoz pak chápu WD RED. Nicméně pochybuju, že někdy takový počítač tímhle stylem pojede. Naopak tuplem uživatelé s přístupem který popisujete na 99,9% neumí změnit umístění uživatelských adresářů ani přidat vlastní adresáře do knihoven (myšleno knihovny v průzkumníku jako obrázky, videa, dokumenty). Tím pádem všechny aplikace a spousta dát skončí na SSD, tuplem proto, že průměrný uživatel bude nejspíš kupovat hry přes Steam, UPlay etc. a nebude se moc obtěžovat s odstraněním dohraných her. Proto by bylo vhodnější použít 480-512GB SSD klidně stejné řady. Já sice na svým počítači snad nikdy neměnil disk kvůli závadě, ale obecně o porucovosti HDD se hádat nebudu. I když WD Blue imho pět let přežije a SSD mám skoro čtyři roky Kingston HyperX 3K, který nemělo nejlepší pověst a furt je jako nový, ale to bude spíš tím, že mám obecně štěstí na dobrý kousky.

    Rozhodně jsem nenaznačoval, že byste měli použít méně kvalitní komponenty. Pouze že vámi zvolené komponenty jsou nezajímavé a pokud mi obchoďák nevysvětlí, že tenhle počítač není stavěný jako zajímavé herní dělo, se kterým se můžu chlubit, ale jako spolehlivý stroj s nadstandardní zárukou, tak je otázka, jestli bych se v eshopu vůbec díval na detaily. Spíš bych si ani nerozklikl produktovou stránku.

    Konzervativní design může mít i skříň formátu cube s výrazně lepším chlazením. Chápu že už to není ten extrémně konzervativní midi tower připomínající počítače z 90. let, ale často mají pomaloběžné 200mm vstupní ventilátory a hlavně už jsem se setkal s tím, že tuším GTX 770 nebo 970 se kvůli nedostatečnýmu vyztužení po asi roce v toweru prohnula vlastní vahou natolik, že došlo zjevně k poškození vodivých cest nebo nějakých pájených spojů a byla prakticky na vyhození. Tohle u cube skříní s MOBO na ležato nehrozí a navíc se i líp odvádí horký vzduch z procesoru i grafiky. Takže z mýho pohledu právě na počítač vámi popisované filozofie ideální řešení.