Hlavní navigace

Hello: Facebook vydal vlastní aplikaci pro telefonování. Funguje i jako „zlaté stránky“

23. 4. 2015

Sdílet

Zdroj: Redakce

Facebook včera vydal novou aplikaci pro Android. Jmenuje se Hello a teoreticky bude hodně užitečná. Slouží jako náhrada klasického číselníku, můžete s ní telefonovat na běžná čísla v rámci mobilní sítě, ale také zdarma volat přes interní síť Messenger.

Propojení s Facebookem má výhodu v obří databázi kontaktů. Pokud vám zavolá neznámé číslo, ale daný člověk jej bude mít veřejně uložené na Facebooku, na displeji telefonu se vám ukáže, o koho jde. Uvidíte jméno, fotku, případně pak další udáje, které daný člověk sdílí veřejně (datum narození, adresa apod.).

Nebo naopak budete chtít zavolat do restaurace či člověku, kterého nemáte na Facebooku v přátelích, ale Hello vám nabídne jejich telefonní čísla skrz vyhledávač. Opět samozřejmě jen tehdy, pokud je veřejně sdílí. U lidí to bude spíš výjimka, u podniků spíš pravidlem.

 

Přes Hello bude také možné kontakty blokovat, takže se vám nedovolají. Facebook mluví i o jakémsi automatickém filtru. Čísla, která zablokovali ostatní, se vám tak dostanou maximálně do hlasové schránky. Takže až vám vude volat další otrava s levnějším plynem nebo mobilním tarifem, pokecá si nanejvýš s automatem.

Aplikace Facebook Hello je ke stažení v Play Storu, ale pravděpodobně zatím jen v USA. Není však důvod, proč by nemohla fungovat i u nás. Snad se také dočkáme.

CS24

Telefonní číselník Vyhledávač lidí a podniků Detail kontaktu Příchozí hovor není anonymní Možnost blokování

Zdroj: Facebook