Hlavní navigace

Helma Lumos svítí při brzdění a odbočování. Autoři žádají o 125 000 USD

15. 7. 2015

Sdílet

Zdroj: Redakce

Objevit díru na trhu se možná zdá čím dál složitější, avšak při pohledu na leckterý nový patent se můžeme naopak divit, že s něčím takovým již dávno někdo nepřišel. Za jeden z těchto případů asi můžeme označit i cyklistickou helmu Lumos, která nabízí integrované bezpečnostní osvětlení a o několik patentů se údajně snaží.

Lumos Helmet je projekt vývojářů a cyklistů z amerického Bostonu, kteří se nápad jednoho nedělního odpoledne rozhodli převést do reality. Prototyp je již k dispozici v produkční kvalitě, avšak peníze z Kickstarteru mají posloužit k nastartování výroby a distribuce.

 

A co to umí? Helma prvně splňuje běžné bezpečnostní normy pro USA a Evropu. Na čele a temeni jsou integrované LED, které dokáží blikat či svítit a bonusem je vodotěsný ovladač na řidítka, kterým můžete bezdrátově zapínat signalizaci odbočování. Díky pohybovému senzoru helma také sama upozorňuje na zpomalení.

Jak autoři sami varují, světelná signalizace by měla být jen doplňkem a v některých státech kolař dokonce musí na odbočení upozornit nataženou paží ze zákona. Váha helmy je cca 410 gramů, avšak dobíjecí USB kabel bude nutné připojit za max. 2,5 hodiny svícení. Na Kickstarteru můžete helmu stále ještě získat za 99 dolarů, první kusy by pak mohly být odeslány k nadšencům v dubnu 2016.

MMF24

Zdroj: Lumos Helmet na Kickstarteru