Hlavní navigace

Odpověď na názor

Odpovídáte na názor k článku Herní GPU Intel Xe HPG poprvé na fotce, 6nm čip DG2-512 s 4096 shadery zblízka. Názory mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé.

  • Tento text je již více než dva měsíce starý. Chcete-li na něj reagovat v diskusi, pravděpodobně vám již nikdo neodpoví.
  • 8. 6. 2021 11:58

    Aznohh (neregistrovaný)

    @simi: V tom případě je ale problém u tebe, protože se neumíš vyjadřovat, viz: "Takhle se chovají děti, když něco nemůžou mít, tak aby se v kolektivu neschodily, předstírají nezájem. Úspěšné firmy se chovají jinak…"
    Opravdu nevím, jak bych z tohodle měl pochopit, že dítětem nemyslíš AMD, ale myslíš mě...

    Za druhé přípomínám, co jsem psal o podílu na trhu, protože si to tu každý překrucujete, jak mu to vyhovuje:
    "Aznohh 5.6.2021 at 12:38
    ...Podíl na trhu je zajímavý indikátor..."

    Zatřetí jsem mluvil o současném kontextu, kdy výrobní kapacity jedou na max a většina grafik se prodává minerům. Takže ano, za současného stavu je podíl na trhu jednoznačně nedůležitý indikátor, protože pokud by AMD chtělo udržet podíl v gpu, muselo by pustit kus podílu v cpu, serverech... a to pochopitelně neudělá, protože cpu segment je důležitější, kor ve chvíli, kdy se většina grafik dodává minerům a ne gamerům. Nvidie tohle pochopitelně neřeší. Až budou volné výrobní kapacity a ideálně skončí mining boom, tak tenhle indikátor opět nabere na významu i pro samotné AMD. Takže pokud je někdo zaskočen tím, že AMD klesl podíl v GPU, tak nechápe základní ekonomii firmy. Naopak ten pokles se dal vcelku logicky očekávat.

    A než mě znova nařkneš z AMD biasu, tak AMD jsem v PC 15 let neměl, jsem dlouhodobej uživatel Intelu+Nvidie, což si tu v diskusích můžeš v pohodě dohledat, stejně tak, že jsem tu několikrát napsal, že můj názor je, že AMD je v gpu o generaci za Nvidií a jen tak se to nezmění.. Stejně tak si tu můžeš najít, že vlastním akcie Nvidie... Nic z toho ovšem neznamená, že nemůžu mít vlastní pozitivní názor na současný stav v AMD.