Hlavní navigace

Herní klávesnice Genius GX Gaming Scorpion K20 nabídne pestrý podsvit pod osm stovek

23. 10. 2015

Sdílet

Zdroj: Redakce

Nová klávesnice Scorpion K20 je zatím třetím členem rodu Škorpionů, které však v celé rodině Genius GX Gaming netvoří zcela nejvyšší třídu. V obecné rovině jde opět o herní klávesnici s efektním trojbarevných podsvícením, který spojuje vlastnosti předchozích modelů K5 a K9, avšak stejně jako u nich chybí zvláštní klávesy pro nastavení herních maker.

Velmi nápadným poznávacím znamením celé řady GX Gaming je podsvícení, které evokuje herní dojem a napříč klávesnicí prostřídá sedm různých barev. Chybí sice možnost nastavení vlastního odstínu, ale klávesnice má modré LED i na spodní straně. Nastavitelné jsou pak čtyři různé stupně intenzity. Pro lepší ergonomii máte na výběr ze tří úrovní výšky, které snad umožní najít ideální sklon. Rozměry Genius GX Gaming Scorpion K20 činí 470 × 190 × 20 mm a hmotnost nemalých 640 g.

Zcela v horní řadě je deset tlačítek s vyhrazenými funkcemi, z nichž šest se týká multimédií. Na celé klávesnici lze však nalézt celkem třináct speciálních kláves a tři zbývající slouží k opakovanému vyvolání nastaveného příkazu rychlostí 62, 30 a 21 znaků za sekundu. Bohužel jsou součástí kláves F1 až F3, a tedy použitelné jen s klávesou Fn. Možné je také deaktivovat klávesu Windows a ve výbavě je i, pro hráče téměř nezbytný, anti-ghosting pro 26 kláves.

MMF24

Doporučená prodejní cenu byla stanovenana 790 Kč a výrobce deklaruje až deset milionů stisknutí kláves. Za tyto peníze nedostanete mechanické spínače. Genius nicméně uvádí, že klávesy mají mít tvrdší a dobře definovaný stisk.

Zdroj: Genius

Autor článku