Hlavní navigace

Názor k článku Herní počítač pod stromeček II: levná sestava do 20 tisíc [Vánoce 2017] od Gildor - Souhlas, speciálně v ČR, kde jsou lidé hodně...

  • 23. 11. 2017 15:16

    Gildor

    Souhlas, speciálně v ČR, kde jsou lidé hodně zvyklí kupovat použité věci, jsou ceny bazarových komponent nadsazené (a specielně u CPU). Lidí jsou ochotní koupit něco bazarového vyloženě nevýhodným způsobem, protože tomu moc nerozumí a mají pocit, že za stejnou cenu přece musí dostat výkonnější komponent, když sáhnou po použitém. Ale v praxi to tak vůbec být nemusí (pokud by člověk hodně hledal, tak se asi taky dají najít dobré koupě, já bazarové komponenty nekupuji, jen mám zběžný přehled). Většinou je daleko lepší jít do nějaké výhodné nabídky nového komponentu.
    Něco jiného je situace "potřebuji do 10 tisíc seskládat cokoli, na čem se alespoň nějaké hry dají hrát", ale tady se bavíme o sestavách za min. cca.20tis a víc.

    Něco jiného je to třeba v USA. Viděl jsem videa, kde lidé seskládali docela zázraky za nízkou cenu. Ale to je vyloženě tím, že se tam často lidé zbavují staršího HW za podhodnocenou cenu, protože to pro ně jsou drobné a neřeší to.