Hlavní navigace

Názor k článku Herní počítač pod stromeček I: jaký hardware zvolit, když máte 30 000 [Vánoce 2017] od jfb - Gildor - výhodný software začínal tak, že předprodával...

  • 16. 11. 2017 15:53

    jfb

    Gildor - výhodný software začínal tak, že předprodával opravdu odlepené štítky, to je legální.
    Neznám žádné elektronické licence, které by mohl legálně předprodávat dál, za tyto směšné částky.
    Gi - ano, štítek nedokazuje téměř nic, ale přece jen je to jediná možnost, jak se dostat plně legálně k levným Windows. Dále sice v našem zákoně je institut "dobré víry", ale zároveň proti němu je institut "mohl a měl vědět", záleží co soudce použije. Já za ten druhý dostal 2 roky s podmínkou 30 měsíců.
    Dále, dnes už je nelegální, aby Microsoft prodával vendorům za stovky a ostatním za tisíce, to se vyřešilo někdy v dobách Win 98, kdy za to MS dostal velkou pokutu v USA. Mimochodem, je to poznat i v konfiguracích od značkových PC? kdy Windows tam mají normální OEM ceny.
    Legální předprodávání je možné, ale je dost striktně omezené, nejdou tato předprodávat všechny typy OEM licencí, A pokud někdo takto prodává Windows 10, které nikdy na žádném PC evidentně nebyly, tak je to samozřejmě už podvod, nebo v lepším případě krádež klíčů ve fabrice.