Hlavní navigace

Odpověď na názor

Odpovídáte na názor k článku Herní počítač pod stromeček I: jaký hardware zvolit, když máte 30 000 [Vánoce 2017]. Názory mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé.

  • Tento text je již více než dva měsíce starý. Chcete-li na něj reagovat v diskusi, pravděpodobně vám již nikdo neodpoví.
  • 16. 11. 2017 22:44

    jfb

    Chápejte, možnost přeprodávání OEM licencí je v EU OMEZENÉ jen na NĚKTERÉ typy OEM licencí. Přečtěte si ten rozudek a nějaké materiály k tomu. Lze koupit počítač s OEM, windowsy smazat a prodat je. U Win 7 pohoda, PK je na štítku. U Win 8 a výše je to složitější, buď jsou to Win pro malostavitele, tam je to stejné jako u W7. Ale většina jsou od velkých vendorů, tam je PK locknutý v UEFI a zde končíte, na jiném HW ten PK nepoužijete. Proto to MS udělal, aby tak obešel rozhodnutí EU soudu a přesně jej využil ve svůj prospěch.
    Takže máte licenci Win, ale nemáte jak ji aktivovat.
    Výhodný software možná opravdu skupuje nějaké výprodeje, ale zde by mn zarazil fakt, jak je možné, že existuje neomezené množství "zbytečných" licencí, a proč je ti majitelé neprodají normálně za plnou cenu. Ale určitě to nejsou ti podvodní Pepíkové Josefové z garáže ve vedlejší Lhotě, kteří Win prodávají za 100 - 700. Ti používají vygenerované PK a někdy vytištěné v Číně na k nerozeznání podobných štítcích u W7. Prostě nv Číne reversingem odhalili algoritmus tvorby PK a generují si je sami. A prodávají je za pár haléřů. Paradoxně je, že kdyby se i jednalono přeprodej opravdových OEM z Číny, tak je to stejně nelegální, jelikož daná licence musí být na trh uvedena prvně v zemích EU.