Hlavní navigace

Odpověď na názor

Odpovídáte na názor k článku Herní počítač pod stromeček I: jaký hardware zvolit, když máte 30 000 [Vánoce 2017]. Názory mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé.

  • Tento text je již více než dva měsíce starý. Chcete-li na něj reagovat v diskusi, pravděpodobně vám již nikdo neodpoví.
  • 19. 11. 2017 0:03

    Krakatoa

    Já se konkrétně o Office 2016 ProPlus příliš nezajímal, ale po zběžném googlení jsem zjistil, že se dá koupit na netu běžnými kanály v určitém licencování zhruba kolem 15000 Kč za licenci, takže mi přijde ujeté, aby někdo prodával licenci za +- 100 Kč, a nikde jsem neviděl nějakou oem ProPus, která by se třeba dávala na sestavy levněji...
    Já tu neřeším nějaké volume licencing.
    Ano, dokázat legálnost nebo nelegálnost licence třeba na Windows 10 z aukra se takto v diskusi dá asi těžko, toto by tak akorát mohl rozhodnout Microsoft společně s ověřováním distribučního kanálu té licence.
    Podle mého odhadu je ale drtivá většina přeprodávaných licencí nelegálních.
    Na tom, že přeprodávání oem licencí je legální, se shodneme, jenže ta přeprodaná licence musí být legální, jak jsem uvedl třeba příklad se sousedem, jenže, jak už jsem uvedl, podle mě to ty na aukru nejsou, ani na přeprodávacích webech. A jak už jsem uvedl, lepší než podporovat podvodníky a mít nelegální licenci s dohledatelným klíčem, je si nelegální licenci vygenerovat zadara, přičemž u ní dokázat nejde, že je nelegální (digitální licence z upgrade na win 10) nebo je podle mě legální (win 10 proworkstation upgradovaný z insideru).