Hlavní navigace

HexGL: vesmírné závody à la Wipeout si můžete zahrát přímo v prohlížeči

Sdílet

Zdroj: Redakce

Pamětníci si možná vzpomenou na herní legendu Wipeout. Vesmírné závody kluzáků byly poprvé vydány už před 18 lety v novějších verzích přežily až dodnes. První díly série byly multiplatformní, ty další už zapadly pouze pro PlayStationy. Dnes už to ale vadit nemusí, podobná hra se dá naprogramovat i pro web, aniž byste k tomu potřebovali externí doplňky jako Flash Player.

" width="560" height="315" frameborder="0">

Thibaut Despoulain, francouzský programátor a student Univerzity technologií v Belfort-Montbéliard, totiž pomocí HTML5, JavaScriptu a WebGL naprogramoval hru HexGL, která je nepokrytě inspirována právě Wipeoutem nebo sérií F-Zero. Budete jen potřebovat prohlížeč, který dané technologie podporuje, ideálně poslední verze Chrome nebo Firefoxu.

Hra je zatím spíš technologickým demem. K dispozici je jen jedna mapa, jeden kluzák a na pozadí nejsou žádné zvuky či hudba (ty ve vesmíru ale stejně nejsou, víme?). A jediné, co můžete dělat, je v co nejkratším čase doletět do cíle. Nechybí samozřejmě žebříček nejlepších hráčů. Vybrat si můžete ze dvou obtížností a třech grafických nastavení hry v závilosti na výkonu grafické karty.

 

HexGL (hrejte zde) určitě vyzkoušejte. Není to pecka, která by vás bavila několik dní v kuse, ale dlouhou chvíli ukrátí dokonale.

Byl pro vás článek přínosný?