Hlavní navigace

HIS Radeon HD 5550 Silence: tichý provoz zaručen

29. 4. 2010

Sdílet

Zdroj: Redakce

Společnost Hightech Information System (známá spíše pod zkratkou HIS) dnes přichází na trh s dalším produktem do svého nabitého portfolia produktů. Není jím nic jiného, než low-endový Radeon HD 5550, jenž svůj pro hry nevelký výkon nahrazuje malým zahříváním, slušnou spotřebou a nízkou pořizovací cenou.

Jak můžete zřít z obrázku výše, absolutního ticha se podařilo docílit užitím pasivního bloku, který by měl více než slušně chladit málo žhnoucí jádro Redwood. To je vyráběno 40nm procesem a v jeho útrobách nalezneme 400 stream procesorů, pracujících na nízké frekvenci 550 MHz. Ani sběrnice není kdovíjak široká, 128b se používá výhradně v tom nejnižším segmentu trhu.

Vějička na gigabajtychtivé zákazníky je použití plného gigabajtu videopaměti typu DDR2, pracují na 800 MHz. Celá karta vám zabere jednu pozici a může se pochlubit triádou výstupů D-Sub, DVI a HDMI, je tedy horkým kandidátem do stísněného HTPC.

Novinka ze stáje HIS se objeví na trhu do několika týdnů, těšit se můžete na nízkou cenu, která však naneštěstí nebyla zveřejněna.

Zdroj: TC Magazine

Autor článku