Hlavní navigace

Hlasové ovládání na Androidu už funguje i bez internetu. Na češtinu ale zapomeňte

29. 9. 2015

Sdílet

Zdroj: Redakce

Hlasové vyhledávání od Googlu patří k nejlepším při porovnání s konkurencí a nechybí ani podpora češtiny včetně vybraných hlasových příkazů. Ty jsou v angličtině mnohem rozšířenější a díky nim mohl vzniknout i operační systém pro hodinky Android Wear, který by bez nich v současné podobě nemohl prakticky existovat.

 

Vylepšením v tomto ohledu je fungování bez internetového připojení. Samotné diktování offline není nic nového a existuje už několik let, jen češtiny se to zatím nedotklo. Novinkou je spolupráce s vybranými hlasovými příkazy, díky kterým můžete otevřít libovolnou aplikaci, přepnout Wi-Fi nebo spustit přehrávání hudby.

Jak jsem se už ale zmínil. Diktování offline v žádném ohledu nefunguje bez připojení k internetu v češtině. K dispozici je jen u současného úzkého seznamu jazyků, které si můžete stáhnout v aplikaci Google. Pro plnohodnotné používání diktování offline včetně příkazů je třeba aplikaci Google aktualizovat na poslední verzi 5.3. Jestli se vám ještě nenainstalovala sama, stačí zavítat do Obchodu Play.

Hlasové příkazy Googlu offline

Zdroj: Android Police

Byl pro vás článek přínosný?