Hlavní navigace

Odpověď na názor

Odpovídáte na názor k článku Hodinky, nebo mobil? Exetech XS-3 se nosí na ruce a umí telefonovat [CeBIT]. Názory mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé.

  • Tento text je již více než dva měsíce starý. Chcete-li na něj reagovat v diskusi, pravděpodobně vám již nikdo neodpoví.
  • 1. 8. 2013 21:31

    JP01 (neregistrovaný)

    Runawayi, díky za Váš názor, rád se k němu vyjádřím, ale proč jste si vybral pouze jednu část z mého příspěvku a vše ostatní směle ignoroval? Mám to snad brát tak, že k tomu ostatnímu se nevyjadřujete, protože jsem Vás přesvědčil a už se mnou souhlasíte?


    Čtyřech linek netřeba. 250 MB/s, neboli 2 Gb/s, naprosto bohatě dostačuje i pro takové rychlíky jako RAID 10 4 magnetických disků. A to prosím i po započítání režie. Jistě nemusím připomínat, že nejvyšší výkon podává disk při sekvenćním čtení a sekvenčním zápisu. Bohužel, pracuje se i s malými bloky dat. A další věc, pokud se bude jednat o sdílené uložiště, výkon disků se bude dělit mezi uživatele.


    Pokud je firma tak bohatá, že bude mít RAID více disků a stripping/mirroring řadičů nebo dokonce SSD, tak bude mít i na 10 GbE síťové prvky, které se jim vyplatí mnohem více, jak cenou na jeden připojený počítač, tak možnostmi.


    K čemu nějakých 10 Gb/s, když to stejně nevyužiju? Ale máte pravdu, NAS s Thunderboltem je ZATÍM ideální pro fajnšmekry s SSD v RAIDu. Až se ale objeví cenově dostupnější 10 GbE prvky, Thunderbolt bude zbytečný. Je dobrý pouze na přechodnou dobu.


    Jak jste to myslel s "1GB/s (2GB/s) přímo pro procesor"? Data ze síťového adaptéru se snad nemohou dostat přímo k procesoru. Thunderbolt ja také připojený přes řadič. Já prostě nevidím žádnou přímější cestu k procesoru.


    Nehledě na to, že tu už nějaký pátek máme DMA, takže data nemusí pokaždé přes procesor.