Hlavní navigace

Hodinky Watch se blíží. Apple vydal nástroje pro vývojáře. Známe už i rozlišení displeje

19. 11. 2014

Sdílet

Zdroj: Redakce

Apple včera vydal sadu vývojářských nástrojů WatchKit a také betaverzi operačního systém iOS 8.2. Obojí poslouží tvůrcům softwaru při návrhu aplikací pro chytré hodinky Watch. Ty firma představila spolu s novými iPhony, ale jejich prodej plánuje až na začátek roku 2015.

Apple Watch

Apple zatím tajil hardwarové specifikace. Ty podle něj nejsou důležité, hlavní je prožitek. Stále tak neznáme, co běží uvnitř, ale díky SDK už víme něco málo o displeji. Menší model hodinek s výškou 38 mm bude mít displej s rozlišením 272 × 340 px, větší s výškou 42 mm má 312 × 390 px. Pixelová hustota zůstane stejná, pro vývojáře je to ale trochu práce navíc, protože musí počítat s dvojí grafikou (velikostmi ikonek). 

Seznam aplikací Aplikace Notifikace

Apple Watch budou vyžadovat iPhone 5 a novější. V základu budou umět odesílat a přijímat zprávy nebo e-maily a také telefonovat. Fungují jako vysílačka a lze na nich prstem kreslit. Je to ale také monitor fitness funkcí. Hodinky mají integrovaný snímač srdečního tepu, akcelerometr a barometr, takže měří pohybové aktivity. Lze jimi i platit díky Apple Pay.

A na vývojářích bude, aby pro hodinky vytvořili další software. Stejně jako na Androidu Wear tedy čekejte hlavně různé čtečky, spojení s dalšími fitness službami, navigace, poznámky a notifikace z již známých mobilních aplikací.

První zkušenosti s WatchKitem popisuje Jindřich Šaršon na G+. Potvrzuje, že bez iPhonu zatím aplikace fungovat nemohou. Hodinky prý dokonce ukládají pouze obrázky a uživatelské rozhraní, ale veškerý programový kód běží v iPhonu.

MMF24

 

Zdroj: Apple