Hlavní navigace

Hodně malý stroj s hodně velkým výkonem: MSI NočníČepel

31. 7. 2015

Sdílet

Zdroj: Redakce

Na český trh přichází velmi zajímavá krabička, stolní počítač MSI Nightblade MI. Inženýři si dali tu práci a změřili jeho objem (doufejme, že ne ponořením do kapaliny) a zjistili, že má pouhých 10 l a je tak ještě menší, než jeho předchůdce. Přesto v něm najdete zcela plnohodnotný hardware na špičkové úrovni a také kvalitní chlazení, což je při kombinaci velikosti a výkonu skutečná nutnost.

MSI NightBlade MI MSI NightBlade MI MSI NightBlade MI MSI NightBlade MI 

 MSI NightBlade MI MSI NightBlade MI MSI NightBlade MI MSI NightBlade MI .

KL24

Oproti předchozí generaci stoupl výkon o 15 %, zatímco spotřeba energie klesla o 41 % .To je z velké části zásluha grafické karty Nvidia GeForece GTX 960, kterou u doplňuje procesor Intel Core i7 4. generace. Další podrobnosti o hardwaru najdete v tabulce. Počítač bude dodáván pochopitelně již s Windows 10, k dostání by měl být každým dnem.

Specifikace MSI Nightblade MI

Procesor Intel Core i7 4. generace
Operační systém Windows 10
Čipová sada Intel B85
Grafika NVIDIA GeForce GTX 960 2GB GDDR5
Paměť Max 16GB dual slots DDR3 Long-DIMM
Úložné médium 2× 3.5" HDD, 1× 2.5" SSD/HDD
Komunikace 802.11 b/g/n/ac Wi-Fi + Bluetooth Wireless Combo
Optická mechanika Slim tray Super Multi DVD
Zdroj 350W Bronze
Rozměry 127.6 × 234.8 × 340.6 mm (10 L)
Konektivita Z boku: 2× USB 3.0, konektor pro sluchátka a mikrofon
Zezadu: 7 in 1 audio jack, 2× USB 3.0, 4× USB 2.0, 1× RJ45 LAN, 1× HDMI out, 1× Display out, 1× P/S 2

Novinka má dvě oddělené komory, které se jednotlivě starají o chlazení jednotlivých komponent uvnitř. Technologie se jmenuje Silent Storm a používá pevnou tepelnou trubici a uzavřený žebrovaný chladič. Podle schémat vypadá vše velmi dobře, teploty oproti minulému modelu klesly o 9 °C a hlučnost o 8 dB. Sestavy od MSI bývají dobře zpracované, nemáme důvod si myslet, že tomu v tomto případě bude jinak. Počítač se chlubí technologií Nahimic pro virtuální 7.1 zvuk ve vysoké kvalitě. Ta se používá i v armádě a leteckém průmyslu, kde je přesnost a čistota podání zvuku životně důležitá. Na střílečky a letecké simulátory tedy zřejmě ideál. Více o technologii si můžete v originále přečíst zde.

Byl pro vás článek přínosný?