Hlavní navigace

Hokejové MS na ČT: sociální sítě, HD, superteletext i HbbTV

30. 4. 2012

Sdílet

Zdroj: Redakce

V pátek startuje MS v ledním hokeji, které u nás už tradičně bude vysílat veřejnoprávní televize. Letos poprvé do sportovního svátku výrazněji promluví i divize Nových médií ČT, takže si na své přijdou jak hokejoví nadšenci, tak i fanoušci technologií. ČT toho dne otevře speciální web mshokej.cz, na kterém streamovaně poběží všechny zápasy naší reprezentace, případně bude možné sledovat alternativní zápas, když budou v jednu chvíliprobíhat dva najednou. (Snad budou přenosy plynulejší a stabilnější než loni.)

Hokej ČT

Hokej bude vysílán i ve vysokém rozlišení, ve čtvrtek kvůli tomu televize spouští sportovní kanál ČT4 HD, který chytnete na satelitu Astra 3B.

Komentátoři v čele s Robertem Zárubou budou o dění ve Finsku a Švédsku tweetovat a psát na Facebook. ČT chce dále „monitorovat náladu fanoušků během zápasu prostřednictvím grafu nazvaného emociogram“. Promění se rovněž aplikace pro mobilní platformy iOS, Android, Windows Phone a Symbian – přibude v nich nová sekce věnovaná MS, ať už jde o články, videa nebo živé přenosy.

Tip: Co to je HbbTV a jak jej naladit: Vše o hybridním vysílání

Úplnou novinkou je pak spuštění hybridní televize, pro jehož start vybrala ČT právě začátek MS v ledním hokeji – tedy 4. květen 2012. Jde o novou éru interaktivity v televizním prostředí. Diváci s příslušným technickým vybavením díky ní budou moci přímo během zápasu vyvolávat pohodlně dálkovým ovladačem informace o týmu, sestavách, hráčích, statistiky, program zápasů a řadu dalších informací. Do úplně nového moderního hávu se v tomto prostředí převlékne i fanoušky oblíbený Teletext ve formě tzv. Superteletextu,“ říká Michaela Fričová, tisková mluvčí ČT.

KL24

 

Zdroj: ČT (1, 2)

Byl pro vás článek přínosný?