Hlavní navigace

První telefon s dírou v displeji představil Honor. Co nabídne View 20?

10. 12. 2018

Sdílet

Zdroj: Redakce

V prosinci to měla být přetahovaná mezi Samsungem a Huaweiem o tom, kdo první představí smartphone s dírou v displeji. A jak zní ve slavném přísloví, nakonec se směje ten třetí. I když, jak se to vezme. Prvním oficiálně představeným děravým telefonem je Honor View 20. Honor je dceřinkou Huaweie a novinka zatím byla oznámena s pár obrázky a parametry jen na sociálních sítích. Skutečná premiéra připadne až na 22. ledna 2019, kde Honor uspořádá tiskovku v Paříži. Z twitterového účtu Honoru ale můžeme vyčíst mnohé. View 20 má v displeji díru o průměru 4,5 milimetru. Přední stranu skutečně vyplňuje jen displej, tenké rámečky nahoře a na bocích, brada je ale trochu širší. Jestliže předchůdce View 10 vycházel z Huaweie Mate 10 Pro, View 20 nejspíš ponese hodně styčných bodů s Mate 20 Pro (recenze). Displej by tedy mohl mít mezi 6" a 6,5".

Čipsetem bude výkonný Kirin 980. Hlavní zadní foťák dodá Sony (čip IMX586) a nabídne rekordních 48 Mpx, přičemž v horším světle se spojí čtyři sousední pixely, takže vznikne jedna čistá 12Mpx fotka.

KL24

View 20 dále přinese funkci Link Turbo, díky které bude moci telefon najednou využívat LTE i Wi-Fi. Umělá inteligence bude analyzovat rychlost sítí a nároky aplikací a dynamicky přidělovat konkrétní typ připojení pro různé účely. Nejen Češi musí doufat, že funkce půjde vypnout. S drahými daty nebudeme chtít, aby se videa z YouTubu streamovala přes rychlejší mobilní síť, když to Wi-Fi zvládne také a „zdarma“.

https://twitter.com/Honorglobal/status/1072113705809141760

Byl pro vás článek přínosný?