Hlavní navigace

Hotfile jde po pirátech, bude mazat účty

21. 2. 2011

Sdílet

Zdroj: Redakce

Na Hotfile, známou filehostingovou službu, se v posledním měsíci snesly dvě velké žaloby. Nejdříve samotný Hotfile, webhosting a 1000 uživatelů zažalovala společnost Liberty Media (vlastní podíl ve Viacomu, Time Warneru a dalších mediálních gigantech), později se na něj zaměřila samotná americká filmová asociace MPAA.

I když má Hotfile potřebné formuláře pro majitele autorských práv a uživatelé, kteří nahrávají soubory, potvrzují, že se jedná o svobodný obsah nebo vlastní dílo, stejně se to žalobcům nelíbí. Hotfile totiž dává uživatelům vydělávat a tím producenti přicházejí o zisky.

První krok už Hotfile podnikl – zpřísnil podmínky a opakovaným porušením bude účty rovnou mazat. Jedná se o novinku, kterou jsem náhodou objevil při včerejším zkoumání dat do článku o náhradě RapidShare.

KL24

Všiml si toho také magazín TorrentFreak, kterému zaslal jeden uživatel e-mail se zprávou o smazání účtu. Hotfile jej prý přitom ani nevaroval, prostě účet zrušil a veškerá data smazal. Pokud na svém účtu máte obsah, k němuž nevlastníte autorská práva, raději je smažte, než bude bez možnosti návratu odstraněn i zbytek. To samozřejmě neplatí, pokud soubory zálohujete pro vlastní potřebu a odkazy nesdílíte s ostatními. Takový obsah nemohou dohledat ani vlastníci práv, nelze jej tedy ani „nabonzovat“. Konec hlášení.

Zdroj: Hotfile

Byl pro vás článek přínosný?