Hlavní navigace

Hotfile je zřejmě „další na řadě“. Filmová studia jej chtějí zničit

10. 9. 2012

Sdílet

Zdroj: Redakce

Podle Americké filmové asociace (MPAA) je Hotfile.com nejvýznamnější pirátskou stránkou. Loni podala na Hotfile žalobu, známé úložiště, známé úložiště však překvapivě reagovalo protižalobou kvůli tomu, že Warner Bros (člen MPAA) zneužívá jejich nástrojů pro hlášení závadného obsahu.

Od té doby se o sporu vůbec nemluvilo. Hotfile byl ale jeden z mála, který se nezalekl kauzy Megaupload. Sice změnil podmínky, ale nadále podporuje sdílení i vyplácení odměn uploaderům.

 

Z toho má MPAA největší obavy a v další žalobě píše, jak Hotfile podporuje pirátství. Podle asociace prý Hotfile přišel o 94 % příjmů, když v únoru změnil podmínky a tvrději zasahoval proti pirátům. Je to prý důkaz, že úložiště bylo využíváno hlavně pro sdílení warezu. Hotfile se naproti tomu zase brání tím, že pouze poskytuje službu a nabízí prostředky pro „likvidaci“ pirátů a že miliony uživatelů nahrávají jen legální soubory.

Jak v Hotfilu kontrolují, kdo co nahrává, to ani raději nechtějme vědět. Skončí tento případ někdy? Zatím má všechny předpoklady k tomu, aby úřady zasáhly stejně jako v případě Megauploadu.

Zdroj: Torrent Freak