Hlavní navigace

HP chystá nový EliteBook 8470p, odolný pracovní stroj s Ivy Bridge

12. 4. 2012

Sdílet

Zdroj: Redakce

Na internetu se objevily zprávy o chystaném novém pracovním notebooku od HP. Půjde o přímého nástupce Elitebooku 8460p, který jsme recenzovali už před delší dobou, bude se jmenovat Elitebook 8470p a největší změnou budou nové procesory Intelu z platformy Ivy Bridge.

HP EliteBook 8470p

Kromě procesoru a čipové sady se toho asi moc nezmění – taky proč by v HP měnili něco, co perfektně funguje. Zachován tedy zůstane design i čtrnáctipalcová úhlopříčka a nový EliteBook bude stejně jako jeho předchůdce postavený na výdrž. A to ve dvou smyslech, jednak co se týče fyzické odolnosti (kovové tělo, splňující americké vojenské standardy odolnosti mimo jiné proti prachu či otřesům) a jednak se opět můžeme těšit na silně nadstandardní výdrž na baterie. Předchůdce mohl s přídavným akumulátorem v šachtě pro optickou mechaniku dosáhnout kapacity až 173 Wh, což bez nadsázky vystačí na dva dny běžné práce, a novinka na tom bude stejně.

Nový EliteBook 8470p dostane čtrnáctipalcový displej s rozlišením 1366 × 768 nebo 1600 × 900 bodů, zatím blíže nespecifikovaný procesor Core i7 na základní frekvenci 1,7 GHz s TDP 35 W a čtyřmi jádry, k tomu novou integrovanou grafiku Intel HD 4000, až 8 GB paměti a výběr mezi SSD úložištěm a klasickým pevným diskem. Spolu s těmito informacemi se na světlo dostal i výsledek notebooku v PCMarku 7, kde dosáhl docela impozantních 4578 bodů.

 

CS24

Konektorová výbava bude, jak se na pracovní mašinu sluší a patří, nadstandardní a najdeme v ní dva porty USB 3.0, dva USB 2.0, LAN, VGA, DisplayPort, ExpressCard 54 a čtečku paměťových karet. O ceně a dostupnosti zatím nevíme nic, jedná se zatím jen o únik prvních informací – až zjistíme více, budeme vás informovat.

Zdroj: Laptop Reviews