Hlavní navigace

HP EliteBook 8470p: to nejlepší do kanceláře? (první pohled)

11. 9. 2012

Sdílet

Zdroj: Redakce

Hewlett-Packard mi na recenzi zapůjčil EliteBook 8470p. Napřed co je to zač: nejde o nejvyšší řadu HP, jak by se mohlo zdát, tou zůstávají s pár zde chybějícími vychytávkami EliteBooky řady W, např. 8470w. Podobně je to tak u všech tří výrobců, kteří vyrábějí špičkovou business-class mezi notebooky. U Dellu to je Latitude a Precision, u Lenova to je ThinkPad T a ThinkPad W, no a u HP EliteBooky P a W. Nejvyšší řada jsou formálně pracovní stanice – workstationy, pod nimi jsou ty nejlepší „obyčejné“ pracovní notebooky.

Když jsem neznalému známému ukazoval EliteBook 8470p a řekl jsem, že tenhle notebook se prodává za cenu kousek nad 40 tis. Kč vč. DPH, nerozuměl. V čem je tedy tak speciální? Tak prvně je to šasi. Stejně jako u Latitudů je certifikované normou MIL-STD-810G, to znamená vysokou pevnost a odolnost proti otřesům, prachu, vlhkosti apod. . S tím souvisí už první pohled na notebook – ta stříbrná není jen namalovaný plast, ale pěkně pevný kov. S perfektním slícováním a dobrými klouby si nemohu stěžovat. Pacičky na zaklapávání displeje jsou zřejmě titanové, takže se o ně taky nemusíte bát.

 

Dále jsou to specifikace notebooku. Máme tu procesor Intel Core i7-3520M, nejrychlejší mobilní dvoujádro dneška, před kterým se musí sklonit i ta nejrychlejší čtyřjádra Trinity, k němu sice jen 4 GB RAM a Radeon HD 7570M, ale zato 180GB SSD, a rovnou prozradím, že EliteBook 8470p obsadil v testu PCMark Vantage první příčku ze všech takřka čtyřiceti notebooků, co jsem kdy testoval. Pracovní rychlost je tedy bezkonkurenční.

A dále co se k dané třídě notebooků sluší a patří – eSATA, FireWire, čtyři USB, DisplayPort, slot na dokovací stanici, čtečka otisků prstů, matný displej s rozlišením 1600 × 900 px, strohý, matný, ale velmi pěkný stříbrnočerný design... Skoro se až chce zeptat, co na notebooku není tak perfektní.

KL24

HP EliteBook 8470p – preview HP EliteBook 8470p – preview HP EliteBook 8470p – preview HP EliteBook 8470p – preview

Pro dnešek to uzavřu s tím, že řeknu, že notebook je za 40 tis. Kč zřejmě dobrá koupě, ale přesto si vzhledem k ceně pár mínusů zaslouží, momentálně mě napadají minimálně tři dost podstatné nedostatky, na které jsem si třeba u Precisionu M4700, jehož recenze se už chystá, stěžovat nemusel (aby také ano, když jde o stroj za 75 tis. Kč). Na recenzi, kde se vše podstatné dozvíte i s příslušnými detaily a haldou fotek a výsledků testů, se můžete těšit brzy.

Byl pro vás článek přínosný?