Hlavní navigace

HP Envy 17 Leap Motion SE: první notebook s pohybovým snímačem Leap

30. 9. 2013

Sdílet

Zdroj: Redakce

O malé krabička Leap se mluví už přes rok. Po připojení do USB získáte nové ovládací zařízení jako doplněk ke klávesnici a touchpadu, které snímá pohyby ruky a prstů v prostoru. V březnu se toho jako první chytil Asus, a oznámil, že bude Leap přibalovat k některým modelům notebooků. Ještě o kus dále zašlo nyní HP.

HP Envy 17 Leap Motion Special Edition je první notebook na světě, který má Leap integrován v těle. Má 17" Full HD displej, numerický blok kláves, DVD mechaniku a procesor Core i5. Zkrátka velký notebook, náhrada desktopu, do menšího těla by se Leap integroval hůře. Přesto je Leap umístěný pod klávesnicí v pravé části menší, než původní krabička.

Srovnání původní krabičky Leap do USB a zmenšené verze integrované v HP Envy.

HP Envy 17 Leap Motion Special Edition

Tahle nová technologie ovládání počítače je velmi čerstvá a rozhodně nejde o náhradu klávesnice s myší. Kromě některých her se hodí převážně na aplikace typu mapa. Aplikace také sama musí Leap podporovat. Na prezentačních videích vypadá ovládání úchvatně, v praxi ještě pokulhává a podle The Verge se s ním rychleji vybíjí akumulátor. Nicméně jde o zajímavý prvek, který stojí za vyzkoušení.

U nás zatím v prodeji není, v zahraničí stojí notebook HP Envy 17 Leap Motion něco přes 1000 dolarů.

 

Autor článku

Šéfredaktor Cnews.cz, dříve editor Computeru. Nadšenec do notebooků a příznivce kompaktních smartphonů. Najdete mě na Twitteru nebo LinkedInu.