Hlavní navigace

HP Folio13: další Ultrabook na scéně

16. 11. 2011

Sdílet

Zdroj: Redakce

Včerejší únik informací se potvrdil: HP se ode dneška oficiálně přidává k výrobcům Ultrabooků. Prvním modelem značky by měl být hliníkový třináctipalcový notebook označený jako Folio 13.

Novinka by měla podle dosavadních informací být alespoň prozatím nejodolnější, ale také nejtěžší. Výbava se příliš neliší od konkurentů ve stejné kategorii: nízkonapěťové procesory Intel (Core i5-2467M je zatím jisté, později by se měla objevit i verze s dvoujádrem Core i7), hliníkové tělo (bohužel ne úplně, z hliníku by měla být horní strana základny a víko, zbytek plast), integrovaná grafika Intel HD 3000, 13,3" displej s rozlišením 1366 × 768, 4 GB paměti a 128GB SSD jsou všechno povětšinou parametry shodné s konkurencí.

Spodek základny a rám displeje by měly být plastové, prvně jmenovaná část by navíc měla být pokrytá tenkou vrstvou gumy pro vyšší odolnost. Datová rozhraní by podobně jako u Toshiby Portégé Z830 měla být v plné velikosti, není se tedy třeba obávat nutnosti nosit redukce. Těšit se můžeme na jeden konektor USB 2.0, jednou USB 3.0, HDMI, VGA, LAN a čtečku paměťových karet.


Zdroj: VR-Zone

Velkým tahákem by měla být cena, která má při uvedení začínat na 900 USD. Nevýhodou pak bude docela vysoká hmotnost - tedy jak se to vezme; 1,5 kg je u Ultrabooku docela hodně, pokud se na to ale podíváme z pohledu klasických notebooků, je to stále dost nízká hodnota.


Zdroj: The Verge

MMF24

Přesné datum zahájení prodeje zatím není udáno. Světová premiéra by se v obchodech měla odehrát ještě před Vánoci, na odhad začátku prodeje ve střední Evropě je však ještě brzy.

 Zdroje: 1 / 2