Hlavní navigace

HP integrovalo pohybové ovládání Leap Motion i do klasické klávesnice. Stojí 99 USD

Sdílet

Zdroj: Redakce

Loni na podzim HP nasadilo snímač Leap Motion ve svém notebooku Envy 17, teď na trh zamíří podobně vybavená USB klávesnice. Samotný snímač, který je na trhu už rok, stojí 75 dolarů. Klávesnice s Leap Motionem bude za 99 dolarů, zjistili redaktoři Engadgetu. Výrobce slibuje ovladače pro Windows 7 a Windows 8, přestože snímač funguje i Linuxu a OS X.

Leap Motion je takovým jednoduchým Kinectem. Sleduje pohyby vaší ruky a dokáže z nedotykového displeje udělat „dotykový“. Stačí mávat prsty před snímačem, software gesto vyhodnotí a provede na obrazovce. Tvůrci tvrdí, že senzor sleduje všech deset prstů s citlivostí na setinu milimetru, že zachycuje úhel 150° úhel a že snímání probíhá rychlostí 200 snímků za sekundu.

 

Kolem Leap Motionu je poslední tři roky velký rozruch, ale spíš jen ten mediální. Nakonec i recenze byly dost rozpačité. Společnost prodala okolo půl milionu senzorů a kvůli slabším výsledkům také propustila asi desetinu zaměstnanců. Vývoj nicméně dále pokračuje. Leap si už rozumí s více než stovkou aplikací a her a v létě firma uvede nový software V2 s detekcí kloubů a kostí, viz video.