Hlavní navigace

HP Officejet H470 - tiskárna na baterky

15. 10. 2008

Sdílet

Zdroj: Redakce

Tisk bez kabelů

Po otevření pevně držícího víka v horní části odkryjete základní stavový panel s vypínačem a získáte vstupní zásobník, kam se vejde až 50 listů, což je pohodlné. Asi vás ale nepotěší chybějící podavač výstupní, takže tiskárnu rozhodně nebude moci umístit až na kraj stolu, protože v takovém případě, by výtisky padaly z útrob tiskárny přímo na podlahu.

Dodávané ovladače si poradí OS Windows XP i Vista, zvládnou také počítače s Mac OS X. Počítejte však s tím, že si na jejich instalaci budete muset vyčlenit přibližně 10 minut. Tiskárnu můžete s počítačem propojit přes standardní kabel, USB nebo Bluetooth - druhá možnost je opravdu příjemným nadstandardem. V nabídce firmy HP je dokonce volitelný Wi-Fi adaptér pro připojení k bezdrátové síti. Výrobce tento model dokonce vybavil odnímatelnou baterií, takže se při tisku z notebooku obejdete bez veškeré kabeláže. Musíte ale tisknout rychle, protože při napájení z baterie tiskárna vydrží v provozu zhruba dvacet minut.

Kvalita tisku je na výborné úrovni, odpovídá fototiskárnám HP ze střední cenové třídy. Za výtisky se nebudete stydět ani v rodinném albu - na takového prcka velmi slušný výkon. Rychlost tisku ve srovnání s běžnými tiskárnami nijak závratná není. Pokud si nastavíte standardní kvalitu tisku, můžete počítat s pouhými šesti vytištěnými stránkami běžného textu za minutu. Při tisku na baterii budete tisknout ještě o něco málo pomaleji, v kategorii mobilních tiskáren se ale stále jedná o výkony výborné.

Drahá elegance

Nutno přiznat, že tento Officejet vypadá skvěle, navíc na vašem stole, případně v kufru, nezabere skoro žádné místo. Mechanické zpracování této mini-tiskárny je na výborné úrovni, nemusíte se tedy bát, že byste přístroj na dlouhých cestách rozvrzali. Tiskárna má opravdu všestranné možnosti nasazení - kromě Bluetooth a volitelného Wi-Fi adaptéru mát možnost použít také čtečku karet nebo USB s PictBridge pro přímý tisk z fotoaparátů. Na druhou stranu, v době, kdy se dají rozumné inkoustové multifunkce koupit za cenu dva-tři tisíce korun, je to pro běžného uživatele zbytečně vysoká investice.

Tiskárna se tak hodí zejména pro lidi, kteří jsou často na cestách a možnost občasného tisku je pro ně k nezaplacení. Pokud se vám tiskárna zalíbila, ale nejste ochotní za ni zaplatit více než osm tisíc, existuje ekonomičtejší volba. Přístroj můžete zakoupit ve verzi H470, která je ochuzena o baterii, obal a Bluetooth. Zaplatíte "jen" asi pět a půl tisíce a příslušenství můžete případně později dokoupit.

Naměřili jsme

  • rychlost čb. textu (první/další) 15,6/9,7 s
  • rychlost bar. textu (první/další) 28,0/19,3 s
  • rychlost foto 10 × 15 cm 1 min 18 s
  • rychlost foto A4 3 min 26 s
  • náklady na tisk (A4, čb, 5% pokrytí) 1,1 Kč/str‚Ä®
  • náklady na tisk (A4, bar, 5% pokrytí) 2,8 Kč/str

Informace

HP Officejet H470wbt
cena 8 307 Kč
zapůjčil HP, www.hp.cz

MMF24

Parametry

  • rozlišení tisku 1 200 × 1 200 dpi (černobílý), 4 800 × 1 200 dpi (barevný)
  • rychlost tisku (černobílý koncept, A4) 22 str./min
  • rychlost tisku (barevný, A4) 18 str./min
  • připojení Bluetooth, USB 2.0, PictBridge, karta Secure Digital/Multimedia Card
  • provozní zátěž 500 stran měsíčně
  • spotřeba 24/40 W (aktivní režim/tisk)
  • rozměry 340 × 185 × 81 mm
  • hmotnost 2,3 kg

Plusy a minusy

+ mobilita
+ přídavná baterie
+ Bluetooth adaptér

- cena
- rychlost tisku
- chybí výstupní zásobník